Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

Adaptacija zdravstvenog objekta u Plužinama u završnoj fazi

Adaptacija zdravstvenog objekta u Plužinama u završnoj fazi
Datum objave: 13.09.2019 09:59 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Adaptacija objekta Zdravstvene stanice Plužine, koja se realizuje na inicijativu Ministarstva zdravlja i Doma zdravlja Nikšić, kao matične ustanove, a finansira iz sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje, u završnoj je fazi. 

- Ministarstvo zdravlja, Fond za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Nikšić u proteklom periodu intezivno su radili na poboljšanju uslova za boravak pacijenata i rad zaposlenih u Zdravstvenoj stanici u Plužinama. Radovi na adaptaciji objekta su pri kraju, tako da će građani, ali i sve veći broj turista koji uziva u prirodnim ljepotama ove sjeverne opštine, uskoro u mnogo prijatnijem ambijentu i boljim uslovima moći da dobiju potrebnu zdravstvenu uslugu, kazala je nakon obilaska Milica Škiljević, generalna direktorica Direktorata za ekonomiku i projekte u zdravstvu. Završetkom planiranih radova na objektu, istakla je Škiljević, stvoriće se pretpostavke za njegovu punu funkcionalnost, budući da će jedan dio prostorija biti ustupljen na korišćenje lokalnim službama državnih i opštinskih organa.

- Unapređenje zdravstvene zaštite, kroz obezbjeđivanje prostornih, tehnoloških i kadrovskih kapaciteta, u svakoj crnogorskoj opštini, a posebno na sjeveru države, imperativ je Ministartsva zdravlja. Sprovodeći politiku Vlade Crne Gore nastavićemo da radimo na poboljšanju uslova za pružanje zdravstvene zaštite, a samim tim i podizanju kvaliteta života gradjana na svakom dijelu teritorije naše države, istakla je Škiljević. 

Ministarstvo zdravlja  Ministarstvo zdravlja

Direktor Doma zdravlja Nikšić, u okviru kojeg radi zdravstvena stanica u Plužinama, dr Veselin Bulatović, kazao je da je nakon obilaska zdravstvene ustanove i razgovora sa čelnicima Opštine Plužine, krajem prošle godine, urađena tehnička specifikacija svih radova koje je neophodno realizovati na objektu, u cilju njegove kompletne rekonstrukcije i adaptacije, koja je počela u avgustu.

- Do sada su završeni radovi na spoljašnjosti objekta, urađena je fasada i termička izolacija objekta, ugrađena PVC bravarija i zamijenjena krovna konstrukcija. Vrijednost ove investicije je oko 35 hiljada eura, a sredstva za ove namjene obezbijeđena su iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje. Predstoje unutrašnji radovi, za koje je u toku obezbjeđivanje neophodnih sredstava, naveo je dr Bulatović.

Zdravstvena stanica u Plužinama, kao dio Doma zdravlja Nikšić, je odavno poznata po kvalitetnom medicinskom osoblju, čuvenim ljekarima, a mladi ljekari koji su odnedavno zaposleni su podstrek za dalja ulaganja u ovu ustanovu, kroz opremu, obuku, usavršavanje, na zadovoljstvo i zaposlenih i građana.


Ministarstvo zdravlja